Hrvatska gospodarska komora

Privlaka

Privlaka, maleni poluotok 18 km od centra Zadra koji se na svojoj istočnoj strani spaja s kraljevskim Ninom.
Nalazi se na regionalnoj cesti Zadar-Nin- otok Vir
Privlaka obiluje dugim, plitkim, pješčanim plažama, čistim morem te prekrasnom šetnicom koja se proteže uz obalu cijelog poluotoka. Taj predivni mali poluotok je kao stvoren za opuštanje i uživanje u kristalno čistom moru igrama u pijesku te dugim šetnjama uz more, šetnicom dugom 8 km sa koje se u večernjim satima pruža pogled na prekrasan zalazak sunca, a najspektakularniji pogled je definitivno sa Rt-a Punte Artić najzapadnije točke kopnene Dalmacije.
Zbog povoljnog vjetra sa sjeverne strane Privlake u predjelu Sabunike nalazi se jedna od najpoznatijih surferskih destinacija.

Privlačani su poznati po sabunjarima, ljudima koji su mukotrpnim vađenjem pijeska iz mora postali nadaleko poznati, a nakon 2. svjetskog rata i izgradili grad Zadar udaljen samo 15 minuta vožnje.

Osim mnogobrojnih sakralnih spomenika kršćanstva iz 14. st., Privlačani se izuzetno ponose crkvom Sv. Vida iz 13.st. te crkvom Sv. Barbare, koja je izgrađena za vrijeme Domovinskog rata i župnom crkvom Rođenja Blažene Djevice Marije iz 19.st. koja je među najljepšim primjercima klasicističke arhitekture u Dalmaciji. Sačuvani su i privlački bunari tada izvor vode i života. Danas je sačuvano 12 takvih bunara. Najpoznatiji među njima je bunar Sokolar spomenut u 1.hrvatskom romanu.

Moji favoriti

Moguće je dodati najviše 12 nakretnina u favorite, ako želite dodati i ovu nekretninu obrišite neku od već odabranih.

Moji favoriti

Jeste li sigurni da želite ukloniti sve označene nekretnine iz favorita?