Hrvatska gospodarska komora

Usluge stranim državljanima

Agencija za nekretnine Nina dom svojim stranim klijentima, pruža dodatne usluge koje će olakšati dolazak u Hrvatsku, obilazak i kupnju nekretnina.
  • Ukoliko klijent želi razgovarati na svom materinjem jeziku, a to nije engleski, njemački, talijanski, mađarski koji naši agenti tečno govore
  • Na zahtjev stranke Nina dom agencija angažirat će prevoditelje
  • Nina dom agencija stranim prodavateljima nudi ugovore o posredovanju na materinjem jeziku
  • Ukoliko je potrebno naši iskusni odvjetnici za vas će obaviti sve potrebno oko registracije tvrtke
  • U procesu kupoprodaje licencirani agent Nina dom agencije biti će uz vas od ishodovanja OIB-a pa sve do upisa u zemljišne knjige kako bi sigurno i neopterećeno prošli kroz proces kupnje

Kupnja nekretnina za strane državljane


Državljani EU i Švicarske Konfederacije
Ako ste državljanin ili pravna osoba iz država članica Europske unije stječete pravo vlasništva nekretnina u Republici Hrvatskoj pod pretpostavkama koje vrijede za stjecanje prava vlasništva za državljane Republike Hrvatske i pravne osobe sa sjedištem u Republici Hrvatskoj, izuzev nekretnina u izuzetim područjima - poljoprivredno zemljište određeno posebnim zakonom te Vam za stjecanje prava vlasništva nije potrebna suglasnost ministra pravosuđa.
Ako ste državljanin Švicarske Konfederacije stječete pravo vlasništva nekretnina u Republici Hrvatskoj pod pretpostavkama koje vrijede za stjecanje prava vlasništva za državljane Republike Hrvatske i pravne osobe sa sjedištem u Republici Hrvatskoj, izuzev nekretnina u izuzetim područjima - poljoprivredno zemljište određeno posebnim zakonom te vam za stjecanje prava vlasništva nije potrebna suglasnost ministra pravosuđa uz napomenu da prilikom podnošenja prijedloga za upis vlasništva nadležnom zemljišnoknjižnom sudu trebate uz ostalu dokumentaciju priložiti i potvrdu prijave privremenog boravka.

Državljani UK
Ako ste državljanin ili pravna osoba iz Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske u prijelaznom razdoblju od 1. veljače 2020. do 31. prosinca 2020. stječete pravo vlasništva nekretnina u Republici Hrvatskoj pod pretpostavkama koje vrijede za stjecanje prava vlasništva za državljane Republike Hrvatske i pravne osobe sa sjedištem u Republici Hrvatskoj, izuzev nekretnina u izuzetim područjima - poljoprivredno zemljište određeno posebnim zakonom te vam za stjecanje prava vlasništva nije potrebna suglasnost ministra pravosuđa budući da je UK od 1. veljače 2020. na uređeni način prestala biti članicom Europske Unije stupanjem na snagu Sporazuma o povlačenju Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske iz Europske unije i Europske zajednice za atomsku energiju te počinje prijelazno razdoblje koje će trajati do 31. prosinca 2020.

Strani državljani izvan EU
Davanje suglasnosti za stjecanje prava vlasništva stranih osoba na nekretninama u Republici Hrvatskoj odlučuje se u upravnom postupku na zahtjev strane osobe koja namjerava steći vlasništvo određene nekretnine ili osobe koja namjerava otuđiti tu nekretninu, ako ste državljanin države s kojima postoji uzajamnost tj. reciprocitet za stjecanje prava vlasništva na nekretninama u Republici Hrvatskoj.

Moji favoriti

Moguće je dodati najviše 12 nakretnina u favorite, ako želite dodati i ovu nekretninu obrišite neku od već odabranih.

Moji favoriti

Jeste li sigurni da želite ukloniti sve označene nekretnine iz favorita?